Fotoğraf Çekmeye Nasıl Başladım?

   
   Merhabalar,
Yeni edindiğim bir hobi olarak başladığım fotoğraf çekme işinden bahsedeceğim. (Fotoğrafçılık demiyorum çünkü bu alandaki başarılı kişilere saygısızlık olsun istemiyorum.)

Fotoğraf çekmeye
gördüğüm ve beni heyecanlandıran şeyleri ölümsüzleştirme isteğimle başladım diyebilirim. O kadar ufacık şeylerin güzelliği beni cezbeder olmuştu ki bunları kaydetmeli, başkalarına da göstermeliydim. Ne yazık ki bu işi profesyonelleştirecek araç gerece henüz sahip değilim. Aşağıda birazdan göreceğiniz resimleri telefonumla çekiyor ve konu ile alakalı yazdığım bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi ışık oyunları ile zevkime uygun hale getiriyorum.

   Kameralar -yada benim elimdeki kamera- ne yazık ki gözlerimiz kadar harika görmüyor dünyayı, çekerken bunu derinden anladım. Zaman zaman gözlerim harika netlikte gördüğü müthiş bir görüntü fotoğrafı çekildiğinde rezil bir hal alabiliyor. Birazda bu yüzden photoshop işine de el atmaya çalışıyorum tabii hepsi üst düzey acemice.

Peki nasıl çekiyorum bu fotoğrafları? Nelere dikkat ediyorum?

Aslında çok basit gördüğüm her ama her şeyi gözlerim bir kamera merceğiymişcesine büyütüp küçültüyorum, önce detaylara daha sonra da genele çok ama çok genele, olabildiğince büyük açıya bakıyorum. Işığın yönünü ayarlamakta önemli, örneğin bazı resimler de ışık tamda çekmek istediğim görüntüye düşüyor bu fotoğrafınızın karanlık çıkmasına sebep olabiliyor, bu tarz durumlarda photoshop programlarını kullanarak aydınlatma yapabiliyorsunuz -en azından ben böyle yapıyorum- fakat fotoğrafın kalitesinde illaki düşme oluyor.
   Odak noktasını iyi belirlemeniz de önemli, odak noktası sizin fotoğrafta asıl vurgulamak istediğiniz yerdir ve burası sizi fotoğrafı çekmeye iten nokta olmalıdır. 

Not: Tüm bahsettiklerim benim kendi kısıtlı tecrübelerimden edindiğim fikirlerdir, elinde telefonu ile bu işi hobi edinmiş birisi olarak hatam varsa maruz görünüz lütfen.
Not2: Bazı fotoğrafları zaman zaman kişisel instagram hesabımda da görebilirsiniz.



Yorumlar

  1. Bundan sonraki adım yarı profesyonel bir makine almak olacak sanırım. Tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle, umarım en uç noktasına kadar geliştirme imkanım olacak zamanla, teşekkür ederim.

      Sil
  2. ne güzel resimler çekmişsin tatlım bence hemen bi profesyonel makina alma işlemlerine başla :)) benimde merakım vardı bir dönem bu işe ama olmadı ya bana göre değil sanırım ama sana göre kesinlikle ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah alabilirsem daha iyilerini göreceksiniz :)

      Sil
  3. Merhaba size nasıl ulasabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. slnogzhn@gmail.com mail adresim ordan veya isterseniz visneblog instagram hesabımdan dm yollayabilirsiniz.

      Sil
  4. Fotoğraflar çok güzel sanatın her dalı güzel hobinizi ilerletirsiniz inşallah :) paylaşım güzel olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat ve Mutlulukla İlgili

ÇEKİLİŞ BAŞLASIIINNN!!!!!! (KAPANDI)

Bir Adım, Bin Mutluluk :