Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar?



Merhabalar,
Çok uzun süredir beklediğim bir filmden bahsedeceğim bu yazımda. "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar?" 
18 Kasım Cuma günü girdi bu güzel film vizyona. Harry Potter bağlantısını bildiğimden beni oldukça heyecanlandırmıştı izleyeceğim güne kadar, 21 Kasım günü gidebildim. Filmi görene kadar herhalde 20 kez falan fragmanını izlemişimdir, belki de daha fazla.

Beklediğime değdi mi peki?
Evet fazlasıyla değdi, zaten bu film herkes için dünyanın en berbat filmi olsaydı da benim için harika olacaktı çünkü Harry Potter ile bağlantılıydı çünkü içerisinde Hogwarts geçiyordu çünkü Albus Dumbledore ismi geçiyordu ve başka hiç bir şeye ihtiyacı yoktu.

Film benim için bir devam filmi gibi oldu açıkçası, Harry Potter'a nazaran İngiltere yerine New York'ta geçen bir hikaye. 
Çok çok beğendim, büyü dünyasına başka bir açıdan bakılmasını, büyücü dünyasının mükemmel olmayan yanlarının vurgulanmasını aslında mugglelardan üstün olmadıklarını ve hatta onlardan belki de çekindikleri noktalar olduğunu gördük. Ayrıca Harry'nin baş karakterimiz Newt Scamander'in kitabını okumasından 70 sene öncesini anlatıyor hikayemiz yani bir nevi Newt'in kitabı yazma hikayesi ve o sırada yaşadıkları diyebiliriz.
Harry Potter'da üstün körü geçilen Grindelwald'u görmekte ayrıca hoşuma gitti ve filmi izlerken hiç ama hiç farketmemiştim fakat Grindelwald'ı Johnny Depp canlandırmış.

Ne diyebilirim ne ayrıntılar verebilirim bilmiyorum doğrusu, Harry Potter serisini seviyorsanız düşünmeden gitmeniz gereken bir film, hiç Harry Potter izlemeyenler de rahatlıkla anlayacaklardır kurguyu sadece tek fark bizim seriden önceden bildiğimiz ufak tefek şeyleri izlerken öğrenecekler. 
Benim için mükemmeldi, gidin ve izleyin.

Yorumlar

  1. Buna gitmedim henüz. :) Geçenki yazıda "Soğuk kış gecelerinde kitabını yazarsın ne güzel" temalı yorum çok hoşuma gitti. :) İlk başta dedim ki o yorumu genel olarak kitap yazmak üzerine yazdınız. Sonra düşününce dedim ki, acaba Ters Düz'ün devamı olan ikinci kitabı mı kastettiniz. E ben ikinci kitabı zaten yazdım! Artık üçüncü kitabı yazarım yani. Neyse doldurmuş olmayayım bu yorum kısmını, zaten şimdi blogda bunu yazdım, bildireyim dedim. :)İyi pazarlar! :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat ve Mutlulukla İlgili

Bir Adım, Bin Mutluluk :

Rukiye Türeyen: %99 Engeli ile Kitap Yazdı