Şampuan İncelemesi : GLISS / Million Gloss

   
   Zaman zaman kullandığım ve memnun olduğum bir saç bakım markasının şampuanından bahsetmek istiyorum sizlere bu yazımda.

   Öncelikle saçlarımın yapısal özelliklerinden bahsetmekte fayda var. Saçlarım için ne ince ne de kalın telli diyemeyiz. Böyle çok bariz belli bir sarı rengi olmasa da sarı saçlara sahibim ve saçlarım oldukça gür. Şöyle söyleyeyim saçlarımı bölmeye kalksak sanıyorum üç kişiye yetecek kadar saç çıkabilir ve bu gürlükle uğraşması gerçekten inanılmaz zor oluyor. Uzunluğuna da gelecek olursak orta uzunluktalar. Ne yağlı ne de kuru saçlara sahip olduğumu söyleyemem bu açıdan normaller sanırım ancak şampuan konusunda son zamanlarda çok seçici olduklarını söylemem gerekir, önceleri böyle değillerdi fakat kullandığım bir şampuanın saçlarımın bu anlamda yapısını bozduğunu düşünüyorum.

   Şimdi asıl konumuz olan Gliss şampuana gelecek olursak önce şampuan neler vaat ediyormuş bir ona bakalım isterseniz : 



   Şampuan, uzun süreli ve göz kamaştırıcı bir parlaklık, milyonlarca ışık yansımasını vaat ediyor. Yoğun parlaklık için Parlaklık-Laminasyon Teknolojisi adı verilen bir teknoloji kullandıklarını ileri sürüyorlar ve şöyle açıklıyorlar ; "her bir teli parlak bir ağ gibi sararak derinlemesine onarım ve uzun süreli parlaklık sağlar."
   Bunların yanında içeriğinde ki sıvılaştırılmış keratin sayesinde saç yüzeyindeki zarar görmüş kısımları onararak saçı yeniden yapılandırmayı ve saç kalitesini artırmayı da vaat ediyor.

   Gel gelelim benim düşüncelerime, ben bir şampuanı -eğer saçıma fazla zarar vermediyse- tek kullanımla değerlendirmem. En az iki üç kutu bitirir kararımı öyle veririm. Bundada öyle oldu zaman zaman ara da vererek herhalde toplam da 4-5 kutu bitirdim. Ve artık anlatacak kadar deneyimlediğimi düşünüyorum.

   Yapısal olarak diğer şampuanlara göre bana biraz fazla sıvı geliyor her kullanımda. İtiraf ediyorum ilk aldığımda kutusu için aldım bana böyle temiz, duru olduğuna dair bir his verdi. Ve bu anlamda yanıltmadı da, çok hoş bir kokusu var ayrıca benim gibi çok gür saçlı birisinde bile iyi bir temizleme sağlıyor, banyodan sonra saçlarımda çok düğümlenme sorunu yaşıyorum genellikle fakat bunu her kullandığımda bu sorunu da en az şekilde yaşadığımı veya hiç yaşamadığımı farkettim. 
Gel gelelim vaatlerine, parlaklık konusunda ilk bir iki kullanımda gerçekten çok başarılı fakat saç şampuana alıştığında yani 4.-5. kullanımda saçlarımın parlaklık yerine matlaştığını farkettim.
Yıpranma yapmadığı gibi görünürde içeriğinde ki keratinden kaynaklanan bir onarımda fark edemedim fakat benim göremediğim bir şeyler yaptıysa bilemiyorum. Şampuanın benim açımdan en büyük sorunu bu şampuanı kullanmaya başladığımda normalde olduğundan çok daha kısa sürede yağlanıyor olması ama yine de bu onu sevmem için engel değil tabii çok harika, müthiş bir şampuan diyemeyeceğim fakat sürekli şampuan değişikliği isteyen saçlarım için değişiklik vakitlerinde beni gerek kokusuyla gerek iyi temizleyen bir şampuan olmasıyla mutlu ettiğinden yeniden alabileceğim bir şampuan.




Yorumlar

  1. bende şampuan konusunda çok bahtsızım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşılacak bir konu ama beni head&shoulders kadınlar için özel olan şampuanı beni mahfetti :(

      Sil
  2. Bu aralar bende sampuan arıyorum elimdekinler bitince bakabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. Ne zaman o mükemmel şampuanı bulabileceğiz ? Neden kusursuzu yok bunun? Denemediğim şampuan kalmadı. Olmuyor, olmuyor, olmuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle hepsinde mutlaka bir kusur oluyor :)

      Sil
  4. ben sevmemiştim bu şampuanı ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç yapısından kaynaklanıyor muhtemelen :)

      Sil
    2. Merhabalar
      Güzellik ve kitap ağırlıklı kişisel blog sayfam var bir göz atarsanız çok mutlu olurum, sizi takip ediyorum :)

      aysenurtuter.blogspot.com

      Sil
    3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
    4. Mutlaka göz atarım :)

      Sil
  5. İki kutu kullandım saçlara verdiği yumuşaklık ve kokusu güzel fakat saçlarımı çabuk yağlandırıyor. Sanırım bir daha almayacağım.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de aynı şekilde çok yağlandırıyor ama yinede çok severek kullanıyorum :)

      Sil
    2. Yağlanma sorunu olmasa bende devam ederdim :)) Sevgilerimle canım:)))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat ve Mutlulukla İlgili

ÇEKİLİŞ BAŞLASIIINNN!!!!!! (KAPANDI)

Bir Adım, Bin Mutluluk :