Sinema Filmleri / Gittiklerim ve Gidecek olduklarım / Yorumlar :




Merhabalar,
  Bir kaç dakika önce cüzdanımı karıştırırken içinden çıkan sinema biletlerini görünce bu konu ile alakalı yazı yazma fikrine kapıldım. Bu sıralar neredeyse yaptığım tek şey sinemaya gitmekti. Bir çok filme gittim ve hala gidecek olduklarımda var. 
Direk konuya gireyim malum liste biraz kabarık.



Filmin adı : Düğün Dernek 2 : Sünnet
Vizyon Tarihi : 04.12.2015
Yönetmen : Selçuk Aydemir
Oyuncular : Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin
Tür : Komedi
    İlk film de oğlunun düğününü yapan İsmail bu defa da torunun sünnetini yapmak için kolları sıvıyor ve ekip yeniden bir araya geliyor. Tabii bu da bir çok komik olayları beraberinde getiriyor. 
Ciddi anlamda çok eğlendiğim bir film oldu arkadaşlar. Oyunculuklar tabii ki üst düzey. Zaten ilk filmi eminim bir çoğunuz izlemiştir o yüzden fazla uzun tutmuyorum.
Zaten çıkalı çok olduğundan yakında vizyondan da kalkacaktır kaçırmadan izleyin derim :)





Filmin Adı : Kocan Kadar Konuş: Diriliş
Vizyon Tarihi : 01.01.2016
Yönetmen : Kıvanç Baruönü
Oyuncular : Ezgi Mola, Bülent Yıldırım, Hümeyra
Tür : Komedi
   Efsun'un Sinan'a evlenme teklifi etmesiyle düğün süreci başlıyor ve film bunun üzerinde ilerliyor. Düğün ve evlilikle alakalı hiç bir şey Efsun'un hayalinde ki gibi olmayıp bir de tabiri yerindeyse Sinan'ın babaannesinin sürekli gazabına uğramasıyla her şey Efsun için kabusa dönüyor. Fakat tahmin edersiniz ki bu kabus biz izleyiciler için biraz komik. 
İlk filmi izlemişmiydim izlememişmiydim hatırlamıyordum giderken ama bu devam filmini izleyince gördüm ki ilkini izlemeden de gayet anlaşılır oldu film. Filmin sonunda biraz ağlamaklı olsam da bayağı eğlendim, bu arada ben zaten Ezgi Mola'ya bayılırım kızı görünce zaten gülesim geliyor bir de komedi filminde olunca siz düşünün. Vizyondan kalkmadan bir gidin görün derim :) Ben izledim bir de filmin bir kısmının geçtiği Taraklı'yı gidip gördüm, sizde gidip görün süper bir yer orayla alakalı da en kısa zamanda kısa bir yazı paylaşacağım sizlerle :)



Filmin adı : Delibal
Vizyon Tarihi : 25.12.2015
Yönetmen : Ali Bilgin
Oyuncular : Çağatay Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Hüseyin Avni Danyal
Tür : Romantik, Dram
   Film Mimarlık bölümünde öğrenci olan Barış'ın (Çağatay Ulusoy) kızımız Füsun'a (Leyla Lydia Tuğutlu) aşık olmasıyla başlıyor. Daha sonra zaten ikilinin büyüleyici aşkını görüyoruz film boyunca. 
Ben açıkçası Leyla'nın başlangıçta ki oyunculuğunu pek beğenemedim. Yine de film çok iyiydi. İki kez gidip ikisinde de salya sümük ağladım. Açıkça bir kere yetmiyor böyle ilk seferde içimde eksik bir yan kaldı bir kez daha izleyince tamamlayabildim. Filmde yine Çağatay'ın sesinden Sezen Aksu'ya ait bir şarkı dinliyoruz, film çıkışı herkesin diline takılacak bir şarkı oluyor bu :) Ve bir de filmde Leyla'nın şarkı söylediği bir kısım var, yönetmenin verdiği röpörtajdan dinlediğim kadarıyla ses kendisine ait ve gerçekten çok iyi bir sesti. Hatta sesi çok iyi olduğundan bozmak için oynama bile yapmışlar üzerinde. Filmin sonu çok beklenmedik değil fakat yine de ağlama garantili diyebilirim. Bu arada bilmeyenler için söylüyorum yönetmen Medcezir'in de yönetmeni idi. Vizyona gireli bayağı oldu çıkmadan yetişin derim. Ben ikinci kez geçen hafta gittim salon hala tıklım tıklımdı.


Filmin Adı : Nadide Hayat
Vizyon Tarihi : 18.12.2015
Yönetmen : Çağan Irmak
Oyuncular : Demet Akbağ, Sevil Akı, Efecan Şenolsun
Tür : Dramatik Komedi
Alıntı Özet"Nadide Hanım, 30 yıllık hayat arkadaşını ani biçimde kaybedince, hayat karşısında ne istediğinin boşluğunu yaşar. Bir dönem kendisine hobiler edinmeye çalışsa da, hepsi birer geçici heves olarak kalır. Dikiş kursundan, koroya; gezilerden kabul günlerine hiçbir aktivitede aradığı mutluluğu bulayan Nadide Hanım, gazetede gördüğü bir haberle kendisini önce okul sıralarında, ardından mavi sulara kendini atar. Bir grup genç ve gizemli bir kaptan ile "yeni bir başlangıca" yelken açar!"
   Henüz gitmediğim bir film olduğundan yorum yapmanın doğru olacağını düşünmedim bu yüzden direk alıntı yaptım. Fakat şunu söyleyebilirim en başta Çağan Irmak filmi ve benim hayran olduğum yönetmenlerden birisi olduğundan güzel bir film olduğunu düşünüyorum bunun dışında Demet Akbağ'ın oyunculuğuna da bayılıyorum, izlemekten çok keyif aldığım bir oyuncu ve bu filmde de çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Umarım vizyondan kalkmadan sinemada izleme fırsatım olur. Bu fırsatı yakalayamassam eğer internete düşmesini bekliyor yada gidip dvdsini alıyor olacağım.


Filmin Adı : Star Wars: Güç Uyanıyor
Vizyon Tarihi : 18.12.2015
Yönetmen : J. J. Abrams
Oyuncular : Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver
Tür : Macera, Aksiyon, Bilim Kurgu
Alıntı Özet : " Filminde bu seriye yeni katılan Rey ve Finn karakterlerinin çevresinde şekillenen, Karanlık Taraf olan İlk Düzen'den (First Order) kaçarak hayatta kalma ve droid BB-8'e verilen gizli görevi yerine getirme öyküsü, Güç'ün yeni sahibine seslenmesiyle de farklı bir boyut kazanıyor.  "
   Açıkçası önceki filmleri izlemediğimden -utanan surat- alıntı yapmak istedim. Bana kalırsa film gayet standarttı sadece film hakkında duyduklarım yüzünden beklentimi pek karşılamadı. Zaten filmin fanları da bu son filmden pek memnun kalmadıklarını söylüyorlar. Yine de söylemem gerekir ki eğer sürekli bu film hakkında çok güzel olduğuna dair şeyler duymasaydım beklentimi karşılardı ve sanırım buraya çok iyiydi,harikaydı falan yazardım. Siz yine de mutlaka izleyin. Ben şu tatile bir girelim en baştan başlayıp izleyeceğim bakarsınız o zaman tüm seri hakkında kısa bir yorumlama yazısı falan yazarım. Bunun hakkında yazabileceklerim bu kadardı. Hala vizyonda mı aslında emin değilim eğer öyleyse bir gidin izleyin, fikriniz olsun derim. Ha bir de şu BB-8 aşırı tatlı ısırmalık bir şey :)


Filmin Adı : Baskın: Karabasan
Vizyon Tarihi : 01.01.2016
Yönetmen : Can Evrenol
Oyuncular : Görkem Kasal, Ergun Kuyucu, Muharrem Bayrak
Tür : Korku
   Klasik korku filmi havasında başlıyor aslında. Bu defa bir grup genç değil bir grup polis memuru kurban durumunda. Yolda kaza yapıyorlar ve başlarına gelen olaylar sinsilesi.
Ben pek beğenemedim sanırım, birazda anlayamadım aslında. Yani sonunda gördüğümüz o yaratık mı desem kişiler mi desem ne idi ne oldu falan. Kafam karıştı. Sanırım anlamak için bir kez daha izlemem gerekecek. Peki ya izler miyim? Açıkcası izlemem. Böyle korku veren olaylar yok aslında. Biraz kan ve birazda psikolojik baskı var. Filmden çıktığımda son derece içim sıkılıyordu. Normalde ben Türk korku filmi de sevmem. Youtuber var bir tane Ruhi Çenet diye biliyorsunuzdur muhtemelen o videolarında çok bahsediyor diye gitmiştim ama umduğum gibi olmadı. Bir de Amerika da vizyona giren ilk Türk korku filmi olduğunu duydum doğrumu bilemiyorum ama beni cezbettiğini söyleyemem. Ha bu arada aynı yönetmenin aynı adlı kısa filminden uyarlama imiş film. Bence gitmeyin. :)


Filmin Adı : Creed: Efsanenin Doğuşu
Vizyon Tarihi : 08.01.2016
Yönetmen : Ryan Coogler
Oyuncular : Michael  B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson
Tür : Dram, Sport Event
   Arkadaşlar hepimizin bildiği Rocky varya hani boksör olan. Onunla aynı mecradan olan efsanevi boksör ve Rocky'nin çok yakın arkadaşı Apollo Creed'in oğlunu konu alıyor film. Onun babası gibi olmak için verdiği mücadeleyi daha sonrasında Rocky ile tanışıp bir araya gelmesini ve iyi bir boksör olmak için yaptıklarını. Ben bu tarz filmleri pek izlemem. Erkek arkadaşım istediği için gittik ve ben bayağı bir sevdim. Çok heyecanlı, aksiyonlu ve çok güzeldi. Film beni içerisinde barındırdığı tüm duygulara sokabildi. Hatta bir ara boks maçı sırasında içimden hadi be vur falan dediğimi hatırlıyorum. Ben sevdim sizde mutlak suretle bir gidin görün diyorum. Rocky'i konu alsa idi klişe diyebilirdim fakat bu defa Rocky'i yaşlı ve eğitmen koltuğunda görmek çok hoş oldu. Zaten vizyona yeni girdi bir süre kalır diye sanıyorum. Ben sevdim, sizde seveceksiniz. :)


Filmin Adı : Victor Frankenstein
Vizyon Tarihi : 11.12.2015
Yönetmen : Paul McGuigan
Oyuncular : James McAvoy, Daniel Radcliffle, Jessica Brown Findlay
   Bildiğimiz Frankenstein hikayesi aslında bakarsanız ama ben bayıldım. Oyunculuklar çok iyiydi ve senaryodan zeka akıyordu. Bir de asıl önemli şey olan, olması gereken yerlerde hikayeye bağlılık beni kalbimden vurdu.
Bunun dışında hikaye Victor Frankenstein'in kambur İgor'u sirkten kurtarması ile başlıyor ve yine Frankeinstein'in ölümün önüne geçme ve sonsuz yaşam oluşturma takıntısı ile devam ediyor.
Ben filme bayıldım, bir aydır izlediğim en iyi film bence bu idi. Vizyondan kalktı tabii fakat siz yine de evinizde otururken falan bir izleyin derim. Ben sanırım bir kaç kez daha izleyeceğim.
Bu arada çok duyduğum bir yanılgıyı da sizinle paylaşmak istiyorum arkadaşlar o da şu. Frankenstein, canavarın değil canavarı yapan bilim adamının soyadı.
Ayrıca film de Radcliffle oynuyor daha ne olsun :)

Filmin Adı : The Hateful Eight
Vizyon Tarihi : 08.01.2016
Yönetmen : Quentin Tarantino 
Oyuncular : Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh 
Tür : Western
   Ben buna henüz gidemedim maalesef fakat en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum. Açıkçası gitmeyi istemekte ki tek sebebim de Tarantino'nun yönetmen oluşu. Onun ne kadar usta bir yönetmen olduğunu zaten konuşmaya gerek yok. Ben bu filminde çok iyi olduğuna eminim.
Alıntı Özet : " Western türündeki film, İç Savaş'ın bitmesinden altı, sekiz ya da 12 yıl sonra, bir grup yabancının, tipiden kurtulmak için dağdaki bir konaklama yerine sığınmasını ve gizli bağlılıkların hayatta kalmalarını tehdit ettiğini anlamalarını konu ediyor. The Hateful Eight’te bir posta arabası, kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue, Domergue'nun adalete teslim edilmesi için Ruth'un "Cellat" olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery'ye sığınır. Minnie's'e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's'e göz kulak olan Bob, Red Rock celladı Oswaldo Mobray, Kovboy Joe Gage ve Müttefik Sanford Smithers. Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir. "


Benim bu ayım bu filmlerle geçti şuan sadece burada da yazdığım gibi bu listeden sadece iki filmim kaldı. Bunun dışında yarın da vizyona çok iyi filmler giriyor bir aksilik çıkmaz ise onları da en kısa sürede izleyip buraya yazacağım. Bu arada reklam gibi olmasın -gerçi para almadığıma göre olmaz :)- Pazartesi ve Perşembe günleri Genç Turkcell'lilere Cinemaximum'lar da bir bilet alana bir bilet bedava. Böyle gidin bir filme gideceğinize haftada iki filme gidin ucuza getirin :)

İyi geceler :)



Yorumlar

  1. Düğün Dernek 2 'yi 1. kadar merak etmiyorum nedense belki de birincide umduğumu bulamadığım içindir. Kocan kadar konuş 2 'ye gittim zaten :D
    İnanır mısın Çağatay Ulusoy'a rağmen Delibal 'ı merak ediyorum. :D
    Nadide Hayat da hikayesi bir kenara oyuncularından dolayı gitmeyi çok istediğim bir film. Umarım yakın zamanda izleyebilirim ^^
    Bu yabancı filmler pek ilgimi çekmedi maalesef :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delibal gerçekten güzeldi, bende Cağatay Ulusoy pek sevmem ama bu filmde onu da sevdim, filmdeki tarz ona bayağı yakışmış.
      Düğün Derneğe gelince ben bayağı eğlendim ya bana kalırsa güzeldi.
      Zaten yazdığım gibi Baskın hariç hepsini sevdim. Zaten bu aralar vizyona hep güzel filmler giriyor :D

      Sil
  2. kocan kadar konuşu ben pek begenmedım nedense ama nadide hayatı çok merak edıyorum . takibe aldım blogumada beklerım sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufakta olsa hayata dokunuşları vardı bence ve ben Efsun'u bir çok sahnede kendime çok benzettim belki de bu yüzden epeyi sevdim bilmiyorum :) Bloguna da mutlaka uğrayacağım :)

      Sil
  3. Düğün Dernek harikaydı :) Star Wars için yaptığınız yorumlar dikkatimi çekti, en kısa zamanda izleyeceğim... Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediginizde yorumunuzu bekliyor olacağım :)

      Sil
  4. Düğün Dernek şahaneydi.

    YanıtlaSil
  5. Kocan Kadar Konuş'un ilk filmi daha komikti sanki :D İzlediklerinin çoğu izlemek istediklerim :)) Star Wars serisine yeni başladığım için sanırım son filmini de sinemada izleyemeyeceğim. Victor Frankenstein merak edilmez mi zaten, Daniel oynuyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Star Wars hiç izlemeden son filme gittim şu bütünlemelerim bitsin bende yeni başlamış olacağım. Kesinlikle Daniel'in oynuyor olması da büyük ayrıcalık :)

      Sil
  6. Kardeşim Benim'e bu hafta gittim. Çok başarılı buldum. Özellikle Burak ve Murat'ın oyunculuğuna söylenecek söz yok cidden. Blogunuzu takibe aldım bende beklerim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum umarım beklentimi karşılar benimde :) Mutlaka gelirim bloguna :)

      Sil
  7. Kocan Kadar Konuş Diriliş filmine gidebildim ve gerçekten çok güzel bir filmdi:) yetmedi kaleme aldım bende blogumda:)
    Takipteyim

    YanıtlaSil
  8. Ben bu sıralar hiç sinemaya gidemedim :( Çok güzel bir yazmışsın. Eğer sıra gelirse Star Wars'a gideceğim. Umarım zamanım olur :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yalnız vizyondan kalkmış bile olabilir acele etsen iyi olur :)

      Sil
    2. İstanbul'da şuan gösterimde, bir hafta falan daha sürem var sanırım :)

      Sil
    3. O halde izledikten sonra yorumlarını bekliyorum :)

      Sil
  9. Düğün Dernek favorim ki :)
    Kocan kadar konuş 1 izledim, 2 ye gerek duymadım, çiftlerin uyumu pek hoşuma gitmedi :)
    Delibal’a gitmedim, açıkçası romantik dram, moduma uygunsa tercih ettiğim bir şey :)
    Demet Akbağ’ı severim merak ettiğim filmlerden ama gidemedim :(
    Star wars, severim, izlerim ;)
    Baskın hııım bilmiyor, ilk defa gördüm :)
    Creed, bir ara izlerim dediklerimden…
    Vickton Frankenstein ve the hate eightful iyiydi!
    Dedikten sonra neşeli bir vagon getirdi beni, atlayın ona bana da gelin ki ;) Paylaşım için teşekkürler!..

    YanıtlaSil
  10. Ben teşekkür ederim yorumun için, bende sana mutlaka uğrayacağım :)

    YanıtlaSil
  11. Bende the hateful eight filmini çok merak ediyorum gidemedim ona. Bu filmlerden Düğün Dernek 2 ve Star Wars'a gittim. İkisini de çok beğendim. Delibal filmi o kadar iyi miydi? Diğer filmlere de göz atacağım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Delibal için senaryo müthişti, inanılmazdı sonu çok beklenmedikti falan denemez. Sıradan bir hikaye ve aşk vardı ancak duyguyu izleyiciye geçirmeleri bakımından oldukça iyi buldum bu yüzden filmede genel itibari ile çok iyi diyebiliyorum çünkü benim için önemli olan duyguyu alabilmek

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat ve Mutlulukla İlgili

ÇEKİLİŞ BAŞLASIIINNN!!!!!! (KAPANDI)

Bir Adım, Bin Mutluluk :